De Bossche BouwHub

als duurzaam koppelpunt

Duurzaam koppelpunt

  • Koppelpunt tussen weg en water: aan- of afvoer van producten met binnenvaartschip mogelijk via de aangrenzende inland container terminal.
  • Koppelpunt voor woon- en werkverkeer: transferium waar bouwmedewerkers hun personenauto kunnen parkeren en overstappen op pendelbussen die hen naar het bouwproject in de binnenstad vervoeren.
  • Koppelpunt tussen nacht en dag: ’s nachts zonder restrictie afleveren op de bouwhub, waarvandaan overdag de binnenstad wordt beleverd.
  • Koppelpunt tussen vervoersmodaliteiten: buitenstedelijk vervoer (fossiele brandstof) schakelt over op binnenstedelijk vervoer (mogelijk elektrisch of op waterstof voor de last mile).
duurzaam koppelpunt
koppelpunt-graphic

Zero emissiezones

Vanaf 1 maart 2025 is het in veel Nederlandse steden verboden om met bepaalde bestel- en vrachtwagens op fossiele brandstoffen de binnenstad te beleveren. Vanaf 2030 geldt een verbod voor alle goederentransportvoertuigen op fossiele brandstoffen. Wij streven ernaar om vanaf de Bossche BouwHub al vóór 2025 te starten met emissieloos vervoer van en naar de binnenstad.

Interesse om aan te sluiten bij de Bossche BouwHub?

Benieuwd hoe ook jouw bedrijf een flinke stap kan maken op het gebied van duurzaam aanleveren van bouwmaterialen? Of heb je vragen over wat er in de praktijk bij komt kijken? Neem dan gerust contact met ons op! We informeren je graag en denken met je mee over de mogelijkheden.

knooppunt

Hét duurzame knooppunt voor slimme bouwlogistiek